עורך דין תאונות אופנוע
רוב תאונות הדרכים הקטלניות בכבישים הן תאונות דרכים בהן מעורבים אופנועים. עורך דין תאונות אופנוע מאת הורוביץ - עופר מאחורייך. האופנוע מעצם טיבו פחות בטיחותי לרוכב מאשר רכב, הוא חשוף לכל פגיעה ואף יציב פחות מרכב. משכך, הנזקים שקורים כתוצאה מתאונת אופנוע הם לרוב נזקים קשים מאוד לגוף כאלה שדורשים שיקום וטיפול רפואי אינטנסיבי.
לכן, הדבר הראשון החשוב ביותר לעשות לאחר תאונה הוא לשכור את שירותיו של עורך דין מומחה לתאונות אופנוע והוא יוכל לייעץ לכם בצורה המקצועית והטובה ביותר לגבי הצעדים בהם יש לנקוט לקראת התביעה.
רוב האופנוענים במדינת ישראל מבוטחים בפוליסת ביטוח חובה של המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (היות שמרבית חברות הביטוח מסרבות לבטח אופנוענים בשל הסטטיסטיקות הגבוהות לתאונות). בתאונת אופנוע כמו בכל תאונת דרכים אחרת שאלת האשמה אינה פקטור, וגם האופנוען כמו הנהג ברכב יהיה זכאי לפיצוי בשל נזקי הגוף שנגרמו לו (ע"פ חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים). חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין מומחה לתאונות אופנוע, כדי שתוכלו לוודא שתקבלו את מלוא הפיצוי על נזקי הגוף לרבות אובדן כושר השתכרות.
מעורבים בתאונת אופנוע, מה עושים עכשיו?
הדבר החשוב ביותר הוא לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות אופנוע בתל אביב. עורך הדין יוכל להנחות אתכם ולנהל עבורכם תביעה במסגרת בה תקבלו את הפיצוי המרבי בגין כל הנזקים שנגרמו לכם.
הייעוץ צריך להיות כמה שיותר סמוך לקרות התאונה, היות שאיחור בקבלת הייעוץ המשפטי עלול להוביל לטעויות שיהיה קשה מאוד לתקן.
במסגרת חיי היום יום חלקנו עלולים למצוא את עצמנו מעורבים בתאונת דרכים. החוק בישראל מגדיר תאונת דרכים כ- "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". הלשון העמומה של החוק מייצרת מקרי ביניים רבים בהם מתקשה בית המשפט לקבוע האם אכן מדובר בתאונת דרכים לפי לשון החוק.
במידה ואכן נפגעת בתאונת דרכים, רצוי לפנות לעו"ד תאונות דרכים מומחה שימליץ על מספר צעדים בהם תוכל לנקוט על מנת למצות את זכויותיך ולקבל פיצוי כספי מקסימלי בגין נזקי הגוף שנגרמו לך בעקבות התאונה.
על מנת לסייע לנפגעי תאונת הדרכים להתמודד עם הקושי הגופני והתעסוקתי שנגרם לחלק מנפגעי תאונות הדרכים, קבע המחוקק הישראלי בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל”ה-1975, שכל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי ללא קשר למידת אשמתו בתאונה.
מטרת החוק היא לתת לנפגע את האפשרות להתאושש מהתאונה ולחזור לשגרת חייו למרות הנזקים הגופניים והתעסוקתיים שנגרמו לו. בתאונות דרכים שבה היית מעורב כנהג או נוסע ברכב, עליך לתבוע את חברת הביטוח בו מבוטח הרכב בו נהגת/נסעת. בתאונות דרכים בה היית מעורב כהולך רגל, יש להפנות את תביעת הפיצויים לחברת הביטוח בה מבוטח הרכב הפוגע בביטוח חובה. גם עם תאונת עבודה כגון נפילה מגובה אנו נותנים את שירותינו המקצועי.
חישוב סכומי הפיצוי
הפיצוי לו זכאי הנפגע מושפע ממספר גורמים, כגון: עיסוקו ושכרו לפני התאונה של הנפגע, גילו, תקופת אי הכושר בה נעדר מעבודתו כתוצאה מהתאונה, הנכות הרפואית והתפקודית כתוצאה מהתאונה ועיסוקו ושכרו לאחר התאונה. בית המשפט מחשב את סכום הפיצוי על פי תחשיבי הנזק שמגישים הצדדים זאת על על פי ראשי נזק, שעיקריהם - נזק שאינו ממוני (“כאב וסבל”), הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד, עזרת הזולת לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות, הפסדי פנסיה ותנאים סוציאליים וכדומה.
מתי כדאי להשתמש בשירותיו של עוד תאונות דרכים?
חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין לענייני תאונות דרכים מומלץ ומקצועי סמוך ככל האפשר לתאונת הדרכים. עורך הדין תאונת אופנוע יוכל להדריך ולכוון את הנפגע בהליך איסוף המידע, שליחת המסמכים הדרושים לצורך הוכחת תביעתו לפיצויים, וסיוע באופן שיש להתנהל מול חברת הביטוח, ביטוח לאומי וכל גורם אחר.